Skillpages.com – hvad fa’en er det nu for noget?

Du har måske allerede stødt på dette nye begreb et par gange, enten på Facebook, i din mail i form af en invitation eller sidst gang du søgte efter en freelancer til et nyt job. Uanset hvad så er Skillpages.com på rekord tid blevet stort i især i England og godt på vej i USA. Om det er en døgnflue eller endnu en it-komet må tiden vise. Få her, hvad Skillpages er, hvad du kan bruge dem til, og hvordan du kommer i gang.

Er skillpages.com noget for dig?

Skillpages er kort fortalt en markedsplads for personer med evner (skills) inden for alt mellem himmel og jord. Det kan være alt fra hundepasser, webdesigner eller tennistræner. Søg på den ”skill” du leder efter og vupti – en masse personer kommer frem – eller det er i hvert fald meningen med dette site, at du skal få en masse relevante person, du kan vælge i mellem. Du kan også lægge stillingsopslag op og på den måde kan fx designeren søge job og den, som søger en designer, mødes samme sted. Altså er Skillpages et sted, hvor ”skills” kan mødes med dem, som har brug for dem.

En ”skillpages” er egentlig et ”søgeord” med en profil knyttet til. Dvs. du kan oprette en skillpage, som hedder ”seo” og til den side kan du beskrive dig selv og lægge materiale op omkring dig selv, og hvad du har præsteret i form af et CV. Skillpages startede i januar 2011, så det er stadig relativt nyt, men sitet har dog allerede mere end 14.000.000 ”skillpages”.
Derfor giver Skillpages.com god mening

Ligesom Google er blevet en succes med AdWords, kan Skillpages også blive det. Folk søger på ”skills”, som svarer til ”søgeord”, som du kender det fra Google - og det er hele grundtanken med sitet. Du kan fx søge på ”webdesigner” og finde en masse webdesignere – gør du det samme på Google eller Elance, ender du højest sandsynlig med et stort antal ukendte ansigter og du ved ikke, hvem du skal hyre. Fordelen ved Skillpages er, at det er dit ”digitale netværk”, som kan anbefale dig de personer, som du søger efter og i takt med at Skillpages bliver større bliver det dine venner, som anbefaler de personer, som du gerne vil hyre eller arbejde sammen med.
Sådan kommer du i gang

Det er gratis at komme i gang. Og hvis du allerede nu vil oprette din første skillpage, så sørg for at fyld den ud med mest mulig information, hvis du gerne vil findes. Skillpages har en ”statusbar”, som indikerer, hvor meget du har fulgt ud og forslag til, hvordan du kan forbedre din side.

Hilsen

Toke Kruse